Gezonde kooklessen op school? Vraag NU uw subsidie aan
Van 4 maart tot en met 15 april kunt u de stimuleringsbijdrage van het programma Lekker Naar Buiten! van Jong Leren Eten aanvragen voor het schooljaar 2024-2025. Per school is er een bedrag van maximaal 2000,- beschikbaar. Zo kunt u op uw school heel aantrekkelijk aandacht besteden aan voedseleducatie.
Met het Lekker Naar Buiten!-programma wil Jong Leren Eten kinderen in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voeding door middel van bijvoorbeeld een kookles in de klas, zodat kinderen in de praktijk leren gezonde en duurzame keuzes te maken.
Alle schoolleiders en leerkrachten kunnen de stimuleringsbijdrage online aanvragen via Mijngezondeschool.nl. De eerste stap, het registreren van uw belangstelling, is al in 5 minuten geregeld. Dit kan tot uiterlijk 15 april.
Hieronder vindt u ons aanbod voor basisscholen.
Kooklessen op de basisschool
Wat doet uw school aan voedseleducatie? De basisschool is de perfecte plek om kinderen te leren over gezonde voeding. De Kookzolder biedt gezonde kooklessen aan voor basisscholen in Twente. Op dit moment zijn de lessen alleen voor de groepen 6,7 en 8, maar dit zal later uitgebreid worden tot andere groepen.
Hoe ziet de kookles eruit?
De kookles wordt aan een gehele klas gegeven. De leerlingen maken stap voor stap in kleine groepjes een gezond gerecht, waarbij ze zelf groenten snijden en grillen, mengen, op smaak brengen en garneren. En natuurlijk wordt er aan het einde van de les geproefd. Het recept krijgen de leerlingen mee naar huis, zodat zij het gerecht ook thuis kunnen klaarmaken.
De kookles duurt 1,5 tot 2 uur en is volledig verzorgd. Zo wordt er ook gezorgd voor alle ingrediënten en materialen en de afwas.
Het gerecht dat we maken is ontwikkeld voor het project Kok in de klas. Dit project is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen, een effectief lesprogramma over eten en smaak voor kinderen op de basisschool. Met Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Het beleven van voedsel staat in de lessen centraal. Weten waar het eten vandaan komt, helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat voedseleducatie effectiever is wanneer gebruik wordt gemaakt van ervaringsgerichte lesmethoden en activiteiten.
Prijs:
Een kookles aan 1 klas 365,-
Kooklessen aan 2 klassen op dezelfde dag 550,-
Prijzen zijn exclusief BTW. Reiskosten binnen Enschede zijn inbegrepen.
Heb je een vraag?
Vragen mag altijd! Stel je vraag hieronder en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Heb je binnen 2 werkdagen nog niets gehoord? Dan is er iets misgegaan. Stuur in dat geval je vraag naar info@dekookzolder.nl